Nytt säkerhetssystem

I år kommer vi tillsammans med NTSS (Nordic Track Safety System, läs mer här) testa ett system där vi kör med LED-puck/ljus i bilarna istället för flaggvakter. Det innebär att vid gul- röd- eller grönflagg så kommer LED-pucken att tändas i bilen vilket dels blir lättare att uppmärksamma för er förare och dels kräver mindre personal. Systemet är obligatoriskt för samtliga deltagare på MSSKs trackdays.

Detta kan vi göra genom att Mittsverigebanan håller på att installera kameraövervakning runt hela banan vilket gör att från race control kan vi ha total översikt av banan och därigenom säkert och effektivt kunna kontrollera ljussignalerna.

Till detta har vi en räddningsbil med brandsläckare, saneringsmedel och första hjälpen som kan nå alla delar av banan inom 30 sekunder. Som komplement finns även en brandsläckare vid varje postering (7 st runt banan plus 3 i depån).

Vi är övertygade om att detta kommer öka säkerheten samtidigt som personalbehovet minskar vilket resulterar i att vi kan anordna än fler trackdays på Mittsverigebanan.

LED-pucken köper du för 350 kronor (450 kronor med hållare) och drivs med 3 AAA-batterier, dessa plockar man ur efter varje trackday då ingen av/på knapp finns. Om du inte köper hållaren så  fästs enklas med dubbelhäftande tejp på instrumentbrädan alternativt gör man ett separat fäste för den. Det är ok att flytta den mellan fordon om man så önskar. Det går även att hyra dessa för 100 kronor per tillfälle. LED-pucken är vattentät så den går att använda både i bil, på MC eller kart.